מחיר הזיקנה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/07/2008 | 13:02 | מאת: רן

אבי בן 88 ורוב היום הוא יושב, יש לו מטפל צמוד, מה אפשר לעשות ע"מ למנוע מצב של פיצעי לחץ?

27/07/2008 | 20:43 | מאת: אילן שפר

רן שלום תודה על היותך הראשון שפונה לפורום גריאטריה. אחת הסיבות העיקריות לפצעי לחץ אצל קשישים היא אכן חוסר ניידות, ישיבה (או שכיבה) ממושכת עלולה לגרום להתהוות פצעים. כעקרון אין לשבת (או לשכב) למשך יותר משעתיים רצופות ואם אפשר אף למשך זמן קצר יותר. האם אביך מסוגל להתהלך באופן עצמאי או עם עזרה? אם כן יש להנחות את המטפל להקים ולהוליך אותו בבית או מחוץ לבית לפחות מדי שעתיים. אם אינו מסוגל להתהלך המטפל יעזור לו להתרומם מהכיסא לפרק זמן קצר כדי לשחרר את הלחץ שנוצר באזור העכוז כתוצאה מהישיבה, חשוב גם שאביך ישב על כרית מתאימה שנועדה למנוע פצעי לחץ, כריות כאלה ניתן לקנות או להשאיל. חשוב גם לציין שלא רק חוסר ניידות עלול לגרום להתפתחות פצעי לחץ, תזונה לקויה היא גורם שכיח נוסף וגם לכך יש לתת את תשומת הלב.

מנהל פורום גריאטריה