אפילפסיה?מה עושים?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/09/2009 | 11:58 | מאת: בן

נתונים כלליים: בת 79 , סובלת שנים מסכרת ולחץ דם לא יציב (בד"כ גבוה מאוד). לאחרונה באופן "לא צפוי" - תופעות של העדר שיווי משקל ,מלווה באיבוד הכרה. באישפוז, לאור סימפטומים שאובחנו במהלך איבוד הכרה,עלה חשש לאפילפסיה. בוצצע MRI מח, בתנאים הבאים : סריקה בטכניקת : FFI,FLAIR,TSE,SE , בשיקלול T1 T2 במישור סאגיטלי,אקסיאליוקורנלי,כולל הזרקת גודיליניום. להלן תוצאות MRI : - המעבר הקרניו-צרביקלי,גזע המוח,הגשר והמוחון שמורים, פרט לאטרופיה בינונית. - החדר הרביעי במיקום ובממדים תקינים. - בחתכים העל-טנטוריאליים מודגמים חדרי המוח והמרווחים התת-עכבישיים ללא סטיות,פרט להרחבה אטרופית בינונית. - אוטם לקונרי באונה פרונטלית שמאלית, שינויים מיקרואנגיופטים. - אין האדרה פטולוגית ע"י גדוליניום. בסיכום - אוטם לקונרי במוח משמאל. - אטרופיה בינונית של המוח ושל המוחון. - שינויים מיקרואגיופטיים. ברור לי,למרות שאינני רופא,כי מדובר בתהליך כללי של התנוונות המוח,אשר ייתכן (?)ונובע מאספפקת דם לא סדירה (?). שאלותי: האם אכן אפילפסיה ?, מה חומרת המצב (גם אם לא אפילפסיה)? , מה ניתן לעשות בגיל זה ולו רק לשיפור איכות החיים ???.

29/09/2009 | 20:00 | מאת: אילן שפר

בן שלום התשובות שאוכל לתת לך הן חלקיות, הכתובת לכל השאלות היא לדעתי היא הרופא המטפל ו/או נוירולוג שאני מניח שמעורב בכל הבדיקות שפרטת. התנוונות המוח ואפילפסיה הם שני מצבים רפואיים שונים, אותו מטופל עלול לסבול משניהם יחד אך לא בהכרח. אין לי כמובן שום אפשרות לאבחן אפילפסיה ובוודאי לא את חומרתה, אני מניח שאם אובחנה אפילפסיה, יינתן גם טיפול תרופתי מתאים שבהרבה מקרים יש סיכוי טוב למנוע או לצמצם התקפים של המחלה (אפילפסיה בנגוד להתנוונות מאופיינת בהתקפים). התנוונות מוח היא הדרגתית ועלולה להגרם בין היתר גם מליקויים בזרימת הדם - האוטמים שציינת הם דוגמא לכך, בין גורמי הסיכון לליקוי בכלי הדם הם לחץ דם גבוה וסוכרת שגם אותם הזכרת. התנוונות המוח הוא תהליך הדדרגתי, שונה מאדם לאדם. אני מציע שאימך תעבור הערכה גריאטרית מקיפה שבמסגרתה תוכל גם לקבל מענה לשאלתך מה ניתן לעשות. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה