תופעות לוואי - תרופות להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/09/2009 | 09:43 | מאת: רותי

אמי בת ה-84 צלולה, בריאה ומלאת חיוניות, סובלת כבר שנים רבות מעוויתות מכאיבות של שרירים בשוקיים ובכפות הרגליים. ובשנה האחרונה, מאז שהתחילה ליטול תרופה להורדת כולסטרול, התופעה התגברה בעוצמה. ושרירים נוספים הצטרפו ל"חגיגה". היא נסתה להחליף מספר פעמים את התרופה, אך התופעה חזרה על עצמה. האם ידועה תרופה להורדת כולסטרול שאיננה משפיעה על השרירים? בתודה ובברכת שנה טובה

22/09/2009 | 00:01 | מאת: אילן שפר

רותי שלום ת. הלוואי שאת מתארת עלולה להגרם ע"י כל התרופות ממשפחת הסטטינים שמיועדת לטיפול בכולסטרול, לידיעתי, התופעה הזאת קיימת פחות בתרופה "ליפיטור", אלא אם כן אימך כבר ניסתה אותה, תרופה אחרת שאינה מאותה משפחה היא האזטרול, אם אימך ניסתה את כל התרופות, צריך לדעתי לשקול את תועלת הטיפול לעומת הסבל שנגרם לאימך, צריך לקחת בחשבון שבניגוד לגילאים צעירים, ההתייחסות לטיפול בכולסטרול בגיל המבוגר היא שונה, פחות "אגרסיבית" ולעיתים גם לא ניתן טיפול תרופתי כלל, תלוי בגורמי סיכון ומחלות רקע (יתר לחץ דם, ארוע מוחי בעבר ועוד). אני מציע שתתייעצי כמובן עם הרופא המטפל. בהצלחה ושנה טובה.

מנהל פורום גריאטריה