דאגה לאבא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/09/2009 | 22:42 | מאת: אילנה

שלום, אבי בן 76 חולה סוכרת, אי ספיקת לב קשה ובנוסף מועמד לדיאליזה. הוא מתנגד נמרצות להבאת עזרה למרות שהוא סובל מחולשה קשה. איך משכנעים אותו לקבל עזרה. אני בתו היחידה ולא אוכל לעמוד בעומס כשתתחיל דיאליזה. האם חולה העובר דיאליזה זכאי להבאת עובד זר? אני מתמוטטת מדאגה. תודה

02/09/2009 | 22:23 | מאת: אילן שפר

אילנה שלום דיאליזה בפני עצמה אינה קריטריון לזכאות לעובד זר אלא הערכה תפקודית בלבד, אם נמצא שהמטופל זקוק לעזרה רבה, אני מניח שיתחשבו גם בדיאליזה, לא ברור לי האם הוגשה בקשה חוק סיעוד או האם כבר יש מטפל/ת? בענין השכנוע, צריך להעמיד את אביך בפני עובדה מוגמרת ולהסביר לו שאת לבדך אינך מסוגלת לעמוד בעומס והעזרה היא לא פחות עבורך מאשר עבורו, מנסיוני, ברגע שיהיה מטפל ההתנגדות במוקדם או במאוחר תעלם, אם עדיין אין בכלל מטפל, ייתכן שמטפל בחלק מהשעות, יתקבל ביתר אהדה, יחד עם זאת לדעתי כדאי להתחיל עם עובד במשרה מלאה (אם כמובן תהיה זכאות), זכרי שגם אם אביך לא קיבל ניקוד מלא בחוק סיעוד, אתם יכולים לפנות לועדת חריגים כדי בכל זאת לקבל עובד זר. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה