חום שאינו מוסבר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/09/2008 | 18:39 | מאת: יעקב

אישתי בת 73 לפני כחצי שנה עברה אירוע מוחי, חולה ב-CLL מזה כ-20 שנה, סובלת מחום המופיע בשעות הערב ללא כל סיבה ברורה, עברה בדיקות ולא נמצא מקור החום. היה חשד לדלקת ריאות שנשלל בצילום, מהיכן נובע החום?

05/09/2008 | 21:30 | מאת: אילן שפר

יעקב שלום לתופעה שאתה מתייחס אליה קיים מושג רפואי המתאר אותה והוא "חום ממקור בלתי ידוע " חום שנמשך מעל שלושה שבועות ואינו חולף ספונטנית (זאת כמובן בהנחה שאכן לא נמצא מקור לחום). זיהוי הגורם לחום הוא תהליך מורכב מאוד ואינו פשוט בעיקר משום שקיימים גורמים רבים מאוד שעלולים לגרום לעלית חום, השכיחים בהם: זיהומים כרוניים או לא מאובחנים (לעיתים אפילו שכיחים כמו דלקות גרון), מחלות דלקתיות שאינן זיהומיות וממאירות (ציינת שלאשתך CLL שאובחן לפני כעשרים שנה). אפילו תרופות עלולות לגרום לחום כזה, אם כי באחוזים נמוכים. חשוב לציין שגם בסופו של ברור עד כרבע מהחולים נותרים ללא אבחנה. בין הבדיקות שניתן לעשות: בראש וראשונה לקיחת הסטוריה רפואית ובדיקה גופנית שאני מניח שבוצעו לאשתך, צלום חזה (כפי שבוצע לאשתך) בדיקות דם (כולל כאלה המכוונות לוירוסים מסויימים ), שתן, ואפילו בדיקות דימות כמו CT בטן ועוד. כאמור זהו תהליך ארוך ומורכב.

מנהל פורום גריאטריה