סוכרת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/08/2009 | 16:40 | מאת: יוסף

אני בן 83 סובל מהשמנת יתר ובעקבות כך יש לי סוכרת 2. מטופל ב2 סוגי כדורים גלוקמין וגלובן. בביקורי האחרון אצל הרופא נאמר לי שעלי לעבור לאינסולין ארוך ורשם לי אינוסלין "לנטוס". אני מאוד חושש מהמעבר הזה ורציתי לשאול אם יש יתרונות במעבר הזה?

06/08/2009 | 20:19 | מאת: אילן שפר

יוסף שלום הרבה פעמים המעבר לאינסולין הוא בלתי נמנע והרבה פחות מסובך ממה שמקובל לחשוב. לאינסולין יש סטיגמה "מפחידה" יותר מטיפול בכדורים אבל שלא בצדק, דווקא בסוכרת הטיפול בזריקות נוח יותר ואפילו פחות מסוכן מכדורים שלא לדבר על כמות הכדורים שמטופל עם ערכי סוכר גבוהים צריך לקחת. הלנטוס ניתן פעם ביום, לעיתים עם תוספת של גלוקומין או אינסולין מסוג נוסף אבל בסך הכל זוהי זריקה יעילה ובטוחה בשימוש, צריך כמובן להקפיד לקבל הדרכה מתאימה ומתן נכון של הזריקה, חשוב לציין (כמו בעצם גם בכדורים) שחייבים לודא שאביך ו/או מי שבסביבתו הקרובה יודע לזהות סימנים של היפוגליקמיה- רמת סוכר נמוכה מדי בגוף. בהצלחה והרבה בריאות

11/08/2009 | 15:18 | מאת: nat

יוסף, שלום רב אני רוצה לספר לך מידע מעניין כיכול לעזר לל, כמו שזה עזר לאנשים שאני מכירה, להתמודד עם הבעיה. אם תגלה עיננין, תעביר לי מייל אישי שלך ואשלח לך מידה זה ברכה, נטלי

מנהל פורום גריאטריה