חוסר תאבון של סבתא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/07/2009 | 22:30 | מאת: דן

שלום, שמי דן. סבתי בחודשים האחרונים חשה בחוסר תאבון ואינה רוצה לאכול כלום. היא "דוחפת" את האוכל לפה כאילו זה תרופה והיא לא יכולה להסתכל על אוכל. שרה בת 89 ולפני שנתיים נפלה מכיסא ומאז חייה השתנו, לא יכולה ללכת כמעט, ולעשות דברים בסיסיים כאלו ואחרים ומאז אותה נפילה יש לה גם מטפלת פיליפינית. היא עברה כמה ניתחים ומצבה הבראיתוי ממשיך להדרר והיום היא שוקלת 40 קילו! הרופאים שלה לא יודעים מה לעשות ומי למי לפנות. בבקשה תעזרו לי! למי לפנות? מה לעשות?

13/07/2009 | 19:01 | מאת: אילן שפר

דן שלום האם השינוי שאתה מתאר אצל סבתך הוא הדרגתי או חד? שינויים שהם חריפים / פתאומיים יהיו בדרך כלל קשורים לסיבה שגם היא חריפה כמו ארוע מוחי לדוגמא. שינויים שהם הדרגתיים יכולים להתאים למצבים כמו דכאון או דמנציה, גם לא ברור לי מה זה אומר שהרופאים לא יודעים מה לעשות? איך ניסו לטפל בסבתך עד היום? אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה