CT

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/06/2009 | 20:28 | מאת: דוד

אמי בת 81, חולת סכרת כ 20 שנה, אלצהימר כשנתים עם החמרה מהירה, יתר לחץ דם, אנמיה, כולאסטרול לאחרונה היא סובלת מכאבי בטן ובעיות במעכרת העיכול אך עם זאת חלה ירידה בכממות המזון שהיא אוכלת ובנוסף ירידה במישקל ונפיחות גדול בבטן(כול הדמן הבטן שלה רק מתנפחת) לכן הופנתה ל CT אגן ובטן וזו התשובה: במעבבר חזה בטן בקע סרעפתי גולש בינונ. בסיסי הראה תקינים. הכבד לא מוגדל. כיס מרה תקין. הלבלב לא מוגדל. הסתיידויות בגוף הלבלב. הטחול, שתי בלוטות יותרת הכליה ושתי הכליות ללא ממצא חריג. המעיים לא מורחבים. כיס השטן תקין. בחלונות עצם עקמת מתנית קמורה שמאלה. שינויים ניווניים בעמוד השידרה מתני. בסקרום באזור חוליה S2 מימין הודגם תהליך ציסטי בתוך הפורמינה המרחבית את הפורמינה ויכול להתאים ל TARLOW CYST. מה שלא הבנתי מהתשובה זה : 1. הלבלב לא מוגדל. הסתיידויות בגוף הלבלב. 2. בחלונות עצם עקמת מתנית קמורה שמאלה. שינויים ניווניים בעמוד השידרה מתני. בסקרום באזור חוליה S2 מימין הודגם תהליך ציסטי בתוך הפורמינה המרחבית את הפורמינה ויכול להתאים ל TARLOW CYST. היתי מעונין לדעת מה זה אומר ומה התיפול הרפואי אשר נדרש לאבחנות אלה בתודה רבה דוד.

26/06/2009 | 10:37 | מאת: אילן שפר

דוד שלום רופא המשפחה או הרופא ששלח את אימך לCT הוא לדעתי הכתובת המתאימה לשאלות שאתה מעלה. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה