עודף רוק בפה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/06/2009 | 13:11 | מאת: מאירה

שלום רב אמי בת 96 בריאה באופן כללי פרט לבעית אוסטאופורוזיס שגרמו לשברים בשתי רגליה ולכן היא לא יוצאת מביתה. לאחרונה היא מתלוננת שיש לה עודף רוק בפה והיא כל הזמן יורקת החוצה את הרוק. בלילה כשהיא ישנה היא מתחילה להשתעל מאוד עד כמעט חנק בגלל שהיא לא יורקת את עודף הרוק. שאלתי מה הסיבה ומה ניתן לעשות כדי למגר את התופעה? ומעל הכל יש לי חשש שהיא תחנק בלילה . האם יש בסיס לחששותי תודה מראש מאירה

16/06/2009 | 20:41 | מאת: אילן שפר

מאירה שלום יכולות להיות סיבות שונות לעודף רוק בפה, זאת בהנחה שאכן מדובר בייצור עודף של רוק ולא בקושי בבליעת הרוק הנוצר באופן רגיל (האם אימך משתעלת בשתיית מים?). בין הסיבות לעודף רוק: פצעים או זיהום בחלל הפה, דלקות שיניים, דלקות במערכת העיכול, פגיעה נוירולוגית - עיצבית כמו ארוע מוחי (מחלת פרקינסון לדוגמא) ועוד. כדאי כמובן שאימך תיבדק ע"י רופא, באשר לחשש שלך מחנק, בדרך כלל לא סביר שרוק יגרום לחנק, בין היתר בגלל רפלקס השיעול שאת עצמך מתארת, עד שתימצא הסיבה להפרשת היתר של הרוק, אני מציע שאימך תישן כאשר ראשה בתנוחה מוגבהת מעט. מאחל לכם הרבה בריאות אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה