בלבול בשפה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/06/2009 | 21:13 | מאת: זיוה

האם יש לדאוג שאשה בת 82 לאחר נפילה (לפני חודש וחצי)מתבלבלת ומדברת אל בתה ברוסית. לאשה מטפלת אתה היא מדברת רוסית לאחר שלא השתמשה בשפה זו 60 שנה. היא מודעת לכך שהיא עושה טעות וטוענת שקשה לה להתבטא בעברית. תודה.

08/06/2009 | 18:34 | מאת: אילן שפר

זיוה תופעה כמו שאת מתארת עלולה לנבוע בין היתר מפגיעה מוחית או שינויים שהיו קודם לכן, לא ברור משאלתך האם נעשה ברור לקביעת נזק מוחי, אם היה עקב הנפילה (ct ראש??).נראה לי שיש צורך בהערכה כללית של אימך כדי לאבחן את הבעיה/ בעיות ממנה היא סובלת. מאחל לכם הרבה בריאות אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה