אבי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/05/2009 | 08:27 | מאת: מלכה

שלום אבי כבן 83 שנים עם הרבה מחלות כגון:סרטן הערמונית שעבר לפני כ3 שנים פרוסטטה מחלת לב וכתוצאה מכדור ששתה גרם לדלקת ראות אסטמה וברונכית כרונית טמפורל אריטרטיס רוב הזמן הוא ישן מתלונן שאין לו כח לעיתים הוא יורד למטה ויושב בספסל אבל מה שמפריע לי שהוא לא רוצה להתקלח עד לפני כמה שבועות אימי היתה רוחצת אותו עם ליפה לא במקלחת אלא כשהוא יושב בכורסה עכשיו אין לורצון לעשות זאת ופעם אמר לאימי בשביל מה צריך? כמו כן הוא כמעט ולא אוכל ושותה.בבוקר כף שמן זית עם חצי מיץ אשכוליות בצהרים ביס מפרוסהולפעמים פוסח עליה ובערב חצי פיתה קטנה בקושי עם גבינה בולגרית או ביס מהפיתה ולעיתים רבע בננה או עוגיה אבקש לדעת מה עושים? אם לגבי האוכל(אגב הוא שותה הרבה תרופות ועכשיו גם הפסיק לשתות הרבה מים) ומה עושים לגבי מקלחת?לגבי זיכרון יש הרבה דברים מהעבר שהוא זוכר אבל לגבי ההווה לא הכל גם אם יבוא מישהוא מביטוח לאומי לא בטוח שיסכים לעשות מה שיגידו לו אגב אימי מטפלת בו היא כבת 73 שנים אבל היא מתיאשת מה עושים על מנת שיסכים להתרחץ ולא יביא כעס כשאומרים לו שצריך להיות נקי? האם ההבנה נעלמה? מה עושים לגבי האוכל? לעיתים הוא עושה טעימה? האם זה הסוף שלו? בברכה ומצפה לתשובה מהירה מלכה

01/06/2009 | 14:29 | מאת: אילן שפר

מלכה שלום אני מתנצל אבל אני לא רואה שום אפשרות לענות על כל השאלות מבלי שאביך יעבור הערכה גריאטרית מקיפה. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה