הדרדרות קוגנטיבית של קשיש

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/04/2020 | 23:54 | מאת: רן

מדובר באדם בן 85 שהדרדר ונחלש מאד גופנית בחצי השנה האחרונה. אך התפקוד הקוגנטיבי נשאר סביר עד לאחרונה. הוא עבר למוסד סיעודי לפני חודשיים , כשבמהלכם נשלח לאישפוז מספר פעמים בגלל בעיות לב וכדומה. בן משפחה היה צמוד אליו תמיד במשך כל המעברים והאישפוזים. כרגע בשל הקורונה נאסר להיכנס למוסד והוא בודד במקום די חדש. והאפשרות ליצור קשר היא רק נייד/וידאו של המקום מרגישים בשיחה הקצרה היומית כשהוא בתקופה הזאת שאין מישהוא מוכר סביבו , שהדרדר מאוד קוגנטיבית ,מדוכא,מבולבל , לא זוכר אנשים מדבר לא לעניין. נראה כועס כנראה חושב שהזניחו אותו.מה ניתן לעשות כדי לעזור לו, במסגרת המגבלות.(הוא לא רוצה להשתמש בנייד אישי).מנסים להסביר לו שהמצב גרם זאת, מסרב לקבל זאת. האם ברגע שניתן יהיה לחזור ולתמוך בו צמוד יהיה מקום לשיפור.

שלום רב, אכן אנו מצויים במצב מאד מיוחד. מצד אחד חשוב הקשר עם בני המשפחה, אולם מצד שני חייבים אנו להגן על יקירינו, ולא להפגש איתם מחשש להדבקה. תנסה לשוחח יום יום, בטלפון עם הקשיש. אני מקווה שעם חידוש הקשר, מן הסתם מצבו עשוי להשתפר.

מנהל פורום גריאטריה