איך ניתן לזהות דימנסיה- אלצהיימר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/05/2009 | 16:17 | מאת: טובה

אבי קרוב ל- 87, ניצול שואה, מגלה לאחרונה אלימות מילולית כלפי אמי כוללת אשמות חסרות שחר, נסיתי לבקש ממנו לגשת איתי לרופא גריאטרי או לרופא משפחה על מנת לעזור לו אבל הוא טוען שהוא "בסדר" ומאד מתעקש, אמי סובלת מאד איך לגרום לו לשנות החלטה או לחילופין מה לעשות, המצב הפך להיות בלתי נסבל. תודה מראש.

31/05/2009 | 19:11 | מאת: אילן שפר

טובה שלום הדרך היחידה לזהות/ לאבחן דמנציה (מסוג אלצהיימר או אחרת) היא רק על ידי בדיקה של אביך, על ידי רופא המשפחה ורצוי על ידי גריאטר. לצערי אין מרשם פלא כיצד לשכנע את אביך להגיע לרופא, מנסיוני המפתח הוא בגישה ובמרבית המקרים זה עובד. המטרה (לפחות בהתחלה) היא לקבל את שיתוף הפעולה של אביך, הפונה אליו יהיה תמיד בן המשפחה שקרוב לו יותר ובעל יותר השפעה עליו (בד"כ יש אחד כזה), אתם לא פונים איתו לרופא "כדי לעזור לו" אלא כי "שמתם לב שמשהו מפריע לו/ מציק לו" ומסבירים לו שכמו בכל בעיה רפואית אחרת, יש צורך לפנות לרופא המשפחה. ניגשים לרופא "רק כדי לשמוע את דעתו או מה יש לו להגיד", "בהמשך נחליט יחד מה עושים". הפניות שלכם אליו צריכות להעשות לאט ועם הרבה סבלנות, אם כשלו כל הנסיונות בטוב ולא יהיה שינוי במצב אני חושש שיהיה צורך להעמיד את אביך בפני עובדה שהוא חייב להגיע לרופא לבדיקה. ההתמודדות עם שינוי בהתנהגות אצל הקשיש היא אכן נקודת משבר מאוד בעייתית הן לאדם עצמו והן למשפחתו. האדם עצמו, או שאינו מודע להתנהגות חריגה מצידו או שמכחיש התנהגות כזאת, המשפחה מצידה מבקשת אבחון ומרפא אך לא מצליחה לקבל את שיתוף הפעולה של המטופל. בהצלחה והרבה בריאות אילן שפר www.ilanshefer.co.il

02/06/2009 | 14:38 | מאת: תודה רבה

15/06/2009 | 13:15 | מאת: טובה

אילן שלום, ניסיתי לדבר לליבו של אבי ולנסות לשכנע אותו, לא עוזר כלום הוא אינו מוכן בכל דרך להיבדק.אני חסרת אונים כיוון שמיום ליום המצב מחמיר ואני מוצאת את עצמי המון איתו. אני בודקת דרך להזמין רופא הביתה, כמובן בתשלום, מה דעתך וזקוקה להמלצות. תודה מראש, טובה

09/10/2010 | 18:40 | מאת: נירית

ראשית על מנת להביא" הורה עקשן" לרופא פסיכאטר גריאטרי או נויירולוג שמתמחה בגיריאטרייה ,אפשר להגיד לו שהולכים לנויירולוג. כמובן לעדכן את הרופא מראש, כי למעשה האיבחון הוא לטובת המשפחה כולה ולא רק לטובת החולה עצמו. רצוי ללכת באופן פרטי, על מנת לקבל חוות דעת כתובה לבית משפט, כדי לקבל אפוטרופסות על החולה על מנת שאפשר יהייה לדאוג לצרכיו באופן משפטי. רופא פרטי מזרז הליכים לטובת כל הנוגעים בדבר

מנהל פורום גריאטריה