עיסוק מתמיד במצב הבריאותי ודיכאון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/09/2019 | 11:30 | מאת: הילה

אבי בן 77 בריא באופן כללי, סובל לפרקים מכאבי גב בשל בלט או פריצת דיסק. כעת נמצא בבירור בשל כאבים עזים שמקרינים לאזור אגן ומפשעה. בשנים האחרונות הוא הולך הרבה לרופאים אורתופדיים ובדיקות הדמייה רבות בשל כאבי הגב הכרוניים. זו הפכה להיות שגרת יומו ופרט לכך אין לו עיסוקים רבים. הוא כל הזמן חושש מהחמרה במצבו וממחלות קשות יותר, סובל ממצב נפשי ירוד מעת לעת ובאופן כללי זה מה שמעסיק אותו כל הזמן. אחותי ואני רוצים לעזור לו ולהתייעץ עם רופא גריאטרי אבל נאמר לנו שהמטופל חייב להיות נוכח. האם אפשר לעשות זאת ללא המטופל? חשוב לציין שהוא לא מודע למצבו ולא יסכים ללכת לייעוץ

רצוי כמובן שהמטופל יהייה נוכח, אך במקרה שלפנינו, ניתן להגיע לייעוץ עם ניירת רפואית מתאימה ובדיקות מעבדה, בשלב ראשון!

מנהל פורום גריאטריה