התדרדרות אצל אבי בשנים האחרונות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/08/2019 | 13:34 | מאת: אמיר

אבי בן 81 מגלה בשנים האחרונות התדרדרות מבחינה שכלית וזה מתבטא בעיקר בשעות הלילה בכך שהוא מסתובב מרבית שעות הלילה ונרדם במקומות שונים ואפילו בזמן עמידה,נפילות מסוכנות ולפני 3 חודשים שבר את הכתף,שכחה,דיבור לא ברור ואכילה כפייתית. הדבר החמיר בשנה האחרונה והסדר הפך לכך שהוא יושן במרבית שעות היום ומסתובב בלילה ולרוב כשהוא רדום. יש לציין שהתנהגויות אלו בולטות בעיקר בשעות הלילה בין השעות 23:00-7:00. בשעות היום דעתו לרוב צלולה והוא מתנהג כראוי ואין תופעות אלו מופיעות וכששואלים אותו הוא טוען שלא זוכר כלום ממה שהיה. ניסינו תרופות שינה שונות ותרופות הרגעה אך אלו גרמו לו לבלבלו והזיות רבות ולא תרמו להירדמות אלא להפך,נהיה עירני ומבולבל יותר. השאלה מה אפשר לעשות במקרים כאלו כיוון שאני ואמי שגרים איתו סובלים רבות ואיננו נרדמים בשעות הלילה.

18/08/2019 | 13:35 | מאת: אמיר

יש לציין שאבי סובל מסכרת לא מאוזנת ומלחץ דם ונוטל הרבה תרופות בנוסף לשתי זריקות אינסולין במהלך היום

הייתי ממליץ לך לקחת את אבא לצורך הערכה על ידי מומחה בפסיכוגריאטריה

מנהל פורום גריאטריה