ליחה צמיגית שגורמת לשיעול קשה וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

28/05/2009 | 19:20 | מאת: יעקב

שלום ד"ר, אימי בת 64 ומעולם לא סבלה מאלרגיה או אסטמה. לפני כשנתיים התחילו להתנפח הפוליפים באף ואיתם התחיל שיעול קשה המלווה בליחה צמיגית שקשה מאוד להוציא. מקור הליחה כפי שעושה רושם הוא טיפטופ נזלת מהאף לתוך הגרון ואז היא נהפכת לליחה קשה מאוד וחונקת שכמעט ואי אפשר להוציא מרוב שהיא צמיגית ודביקה. לפני כחצי שנה עברה ניתוח להסרת פוליפים (FESS) ובבדיקת מעבדה (ביופסיה לפוליפים) נמצא כי הפוליפים היו אלרגניים. לאחר הניתוח השיעול לא פסק וגם הליחה המשיכה. יש לציין כי הליחה והשיעול גורמים לה להתעורר מספר פעמים בלילה, ומכיוון שהליחה צמיגית (בצבע לבן) המאמץ להוציא אותה הוא עצום. לפני כחודשיים התלווה גם קוצר נשימה קשה במיוחד לסימפטומים. בבדיקת תבחיני עור לא נמצא רגישות אלרגית. בבדיקת תפקודי ריאות נמצא FEV1 = 46%, FVCex = 50%, SVC = 58% עם שיפור קל לאחר ונטולין. תוצאות הבדיקה מעידות על בעיה רסטרקטיבית חמורה, אך היחס FEV1/FVC תקין וככל הנראה מוריד מהפרק חשד לאסטמה. הנה תוצאות הבדיקה המלאות: http://picasaweb.google.com/lh/photo/Nptejww7i7Ooh0gdRRVDpg?feat=directlink (ניתן לעשות Zoom+ בצד ימין למעלה אם יש צורך) בדיקת דם Ige Total יצאה חריגה מאוד: 660 לעומת הטווח שעומד על 30-100. במהלך השנתיים האחרונות היא איבדה משקל רב וכעת שוקלת 44Kg (גובה 150cm). ייצור הליחה תמיד מוגבר לאחר האוכל, כל סוג של אוכל. עוד עלי לציין כי היא סובלת מסוכרת ולחץ דם גבוה. השיעול והליחה בלתי נסבלים יותר, זה מחליש אותה מאוד וכעת היא כבר לא מסוגלת לתפקד ואינה יוצאת מהבית. תודה רבה, יעקב.

28/05/2009 | 22:02 | מאת: אילן שפר

יעקב שלום אתה מתאר מקרה מורכב, לא ברורה לי מטרת הפניה שלך ובכל מקרה הפורום הזה אינו הכתובת המתאימה ליעוץ בנושא. אני מאחל לכם הרבה בריאות

29/05/2009 | 19:56 | מאת: יעקב

שלום רב, לאור ניסיונך העתיר, האם לדעתך הליחה, השיעול וקוצר הנשימה הם תולדה של סימפטומים שיניוניים לבעיה אחרת לגמרי? אם כן, אז אילו בעיות יכולות לגרום למצב שכזה? תודה, יעקב.

מנהל פורום גריאטריה