הכנסת צנתר לשופכה סופרה פוביק

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/06/2019 | 19:39 | מאת: זהר

שלום רב אבי בן 88, לאחרונה הפסיק להטיל שתן באופן עצמאי ונעזר באמצעות קטטר. הקטטר מםריע לו מאוד, מציק, מכאיב ופוצע אותו. בהית החולים המליצו לנו על הכנסת צנתר לשופכה סופרה פוביק. מה זה אומר? איך התהליך מתבצע? במב הוא טוב מותר לעומת הקטטר הרגיל? איך מתנהלים עם הקטטר ביום יום, איך מתקלחים? האם יש אפשרות אחרת לטפל בעצירת שתן לאדם בגיל זה? הייתי מעוניינת מאוד שיחזור להטיל שתן בטופן עצמאי. במקביל לעצירת השתן, הוא קיבל דמנציה קשה. האם יש קשר בין התופעות? בתודה מראש, זהר

17/06/2019 | 10:12 | מאת: קטטר סופראפוביק

שלום רב, בחולים שיאנם יכולים להטיל שתן דרך השופכה, ובגברים עם ערמונית מאד גדולה, שלא מאפשרת הכנסת קטטר דרך השופכה, מקובל להכניס סופראפוביק קטטר! בכל מקרה יש לטפל לגופו של עניין, ועליך להתייעץ בנידון עם אורולוג

ראה התיחסותי שנכתבה זה לא מכבר

מנהל פורום גריאטריה