דמנציה וסרבנות אכילה של אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/03/2019 | 12:36 | מאת: רמי

שלום, אמי בת 89 עברה לאחרונה ניתוח שבר בירך לאחר נפילה. היא סובלת מדמנציה מתקדמת כבר כמה שנים ולאחרונה העברתי אותה לדיור מוגן. היא לא מתרגלת למקום, מבקשת לחזור הביתה, מכחישה את מצבה הרפואי שמונע ממנה ללכת והחמור מכל מסרבת לאכול (בביתה היא נהגה לאכול אם כי גם בכמות מצומצמת מאוד). המשקל שלה ירד ל-40 ק"ג. גובהה פחות מ-1.60. אני חושש שהדיור המוגן יסרב להחזיק אותה לאור התנהגותה. שאלתי היא כיצד ניתן לטפל בסרבנות האכילה שלה ולגרום לה להתאקלם במקום החדש? האם ישנו ייעוץ וליווי מקצועי לסייע לה להתאקלם שם ולגרום לה לאכול? תודה מראש

ישנה אפשרות לנסות לעזור לאימך! לצורך כך הייתי ממליץ לך להיעזר בפסיכוגריאטר

מנהל פורום גריאטריה