איך ולאן להפנות את אמא?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

23/05/2009 | 00:41 | מאת: בת מודאגת

שלום רב, אמי ניצולת שואה בת 80, סובלת כרגע מתחילת קשיי הליכה, תכיפות במתן שתן, ואולי מה שמדאיג אותי יותר מכל, תחילת אובדן של זיכרון המתבטא בחזרה על דברים שנאמרו, שכיחת חפצים ופעולות שנעשו ועוד ומחרדה. אני מעוניינת לקחת אותה לבדיקה. מי האינסטנציה המתאימה? מה הנוהל בקופת חולים כללית? איך להסביר לה למה אני עושה זאת? היא ואבי בהכחשה (איתו דיברנו על כך) והיא גם מסרבת לקחת תרופות שמשפיעות על המוח. ואני לא רוצה להדאיג אותה...

23/05/2009 | 17:54 | מאת: אילן שפר

תחילה פנו לרופא המשפחה, בהנחה שזה רופא שהיא מכירה, היא אולי לא תגלה התנגדות להגיע אליו. אני מציע שתלכו מן הקל אל הכבד ותסבירו לה שסיבת הפניה היא הקושי בהליכה או התכיפות במתן השתן ולאוו דווקא להתחיל מבעיית הזכרון שקרוב לוודאי יותר מאיימת עליה. אני מניח שרופא המשפחה יפנה אתכם לגריאטר לבדיקה, בהצלחה והרבה בריאות. אילן שפר www.ilanshefer.co.il

25/05/2009 | 20:13 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

הייתי מוסיף לכך שכדאי לטלפן לרופא המשפחה או לעשות תור אצלו בלי האמא ולהסביר לו מה בעצם כונתכם, אחרת הוא עלול להפנות את האמא לאורולוג ולאורטופד.

מנהל פורום גריאטריה