מכוני כושר למוח

דיון מתוך פורום  גריאטריה

17/05/2009 | 09:45 | מאת: אבי

לאחרונה צצים מכוני כושר למוח בכל פינה. האם יש בזה משהו? מישהו ניסה? מישהו מכיר? ראיתי כמה תכניות בטלויזיה על זה, אבל לא השתכנעתי. אשמח לשמוע דעות אבי

19/05/2009 | 14:04 | מאת: אילן שפר

אבי שלום הוכח די חד משמעית שאימון "שכלי" משפר את היכולות הקוגניטיביות שלנו - שיפור הזכרון לדוגמא, ממש כפי שפעילות גופנית משפרת את מצבנו הגופני ואת התפקוד בכלל. הכלל של use it OR lose it (או בתרגום חופשי "להשתמש בזה או לאבד את זה") פועל גם כאן, איך עושים זאת?? אימון קוגניטיבי מתבצע בעצם בכל פעילות שתהיה קשורה לחשיבה/ מאמץ חשיבתי: קריאה, ריכוז, זכרון ועוד, זה יכול להיות פתירת תשבצים, סודוקו או משחקים כמו שחמט. מכוני הכושר למוח או "חממות לזכרון", הם מקומות בהם מרוכזות הפעילויות שהזכרתי, חלק ע"י שימוש בתוכנות מחשב שפותחו לצורך הענין (ניתנות לרכישה גם לשימוש בבית) ,חלקן בצורת סדנאות זכרון לדוגמא. פניה למכוני הכושר האלה הם כמו כל דבר ענין של עדיפיויות (נוחות, כסף וכד'), בכל מקרה, רצוי ומומלץ לבצע פעילות "שכלית" (וגופנית כמובן, משום שגם לזה יש ללא ספק השפעה) בבית או במכון, לבחירתכם בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה