ציפרלקס-עייפות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/07/2009 | 21:46 | מאת: מיכל

אני בת 40 סובלת מחרדה ודיכאון כבר שנתיים בהתחלה לקחתי כדורים טבעיים כמו רמוטיב אך לא עזר אחר כך עברתי לפאקסט למשך 3 חודשים היה שיפור אך לא מספיק לאחר מכן עברתי לציפרלקס לקחתי בהתחלה 10 מ"ג למשך 3 חודשים ואחר כך העליתי את המינון ל- 20 מ"ג . אני לוקחת 20 מ"ג כבר 20 יום אני מרגישה מאוד מאוד עייפה אני רק רוצה לישון כל הזמן, מה עלי לעשות? האם אני צריכה לחכות עוד כמה ימים עד שהעייפות תעבור או להחליף את התרופה. יש לציין שמאז שאני נוטלת כדורים כימיים יש שיפור ניכר אך העייפות נוראית מה עלי לעשות, מחכה לתשובתך בהקדם נ.ב.: אני לוקחת ציפרלקס 20 מ"ג כל יום בשעה 23:00 בלילה. אולי אני צריכה לקחת בבוקר ואז אני יהיה פחות עייפה? תודה מיכל

01/08/2009 | 19:17 | מאת: ד"ר אלונה גוברמן

למיכל שלום. בדרך כלל לוקחים צ'פלקס בערב כדי למנוע ערנות יתר מהתרופה. עייפות הינה תופעה שונה שיכולה להיות קשורה לשינה לא טובה או שאת מגיבה קצת אחרת לתרופה. תנסי קודם לקחת בבוקר. תרגישי טוב,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול