דיכאון פסיכוטי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

31/08/2008 | 20:00 | מאת: אונימי

לפני כשבועיים אובחן אצלי התקף פסיכוטי חריף, הביטויים להתקף היו הזיות ראייה ושמיעה, מחשבות שווא, מחשבות אובדניות תחושה של בלבול וחוסר יכולת לחשוב סדיר, חשוב לציין שזהו ההתקף הראשון שלי ושהוא התחיל בפתאומיות עקב מצב ריגשי רגיש ביותר שאלתי היא כמה זמן יכול להימשך התקף כזה? מה הסיכויים להחלמה מלאה? תוך כמה זמן מורגשת הקלה בעקבות הטיפול התרופתי ואיזו? אני מטופל בסרוקואל 400 מ"ג וכמו כן מאושפז באשפוז יום בבי"ח פסיכיאטרי בבקשה אני זקוק לתשובות אני חסר אונים תודה

04/09/2008 | 08:53 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, צר לי על האירוע שקרה לך. משך ההתקף ועוצמתו שונים מאדם לאדם. סיכויי ההחלמה מהאירוע טובים אך יש סכנה שהדבר עלול לקרות לך שוב. ישנם מקרים גם של החלמה מלאה. ישנן הוכחות מחקרים שמראים הצלחה של הטיפול המשולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שמאפשר תקופה של חמש שנים בלי תסמינים. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מאפרש לפתח ולתרגל מיומנויות של זיהוי והבחנה של הסימנים המקדימים ולמנוע התדרדרות. השפעת סרוקוול מורגשת במלואה כעבור כ 3 שבועות. אשמח לענות על שאלות נוספות, תרגיש טוב, בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול