דכאון עמיד במשךשנים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

16/05/2009 | 20:59 | מאת: ריקי

שלום לכם, יש לי דכאון עמיד כבר 10 שנים ניסתי את כל סוגי התרופות כמעט ולא הגבתי לאף כדור, עד שניסתי את פרימוניל 25 מג' נוטלת כ- 7 ביום, אך למרות שרק הם עוזרים לי, יש לתרופה את הגבולות שלה וזו לא מטריה הרמטית, רציתי לדעת אם יש תרופה חדשה שאני יכולה לבדוק מלבד הפרומניל ממשפחת הטרציקליים, אם אנסה ציפרלקס האם זה יכול להתאים לי? או מה אפשר ליטול יחד עם הפרימינול על מנת להוריד את המתח והחרדה בגלל בעיות שיש לי כיום בתודה מראש ריקי נ"ב - האם טיפול קוגנטיבי התנהגותי יכול לעזור לי?

18/05/2009 | 11:36 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

ריקי שלום, אני מאוד ממליצה לך לנסות לשלב טיפול לא תרופתי בנוסף לתרופות (TMS - גרייה מגנטית למוח). כמובן שגם CBT (טיפול התנהגותי-קוגניטיבי) בנוסף לתרופות יכול מאוד לעזור לך. מידע נוסף על TMS, תרופות, CBT וטיפולים נוספים בדיכאון ניתן למצוא באתר: www.mindclinic.co.il תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול