מה ניתן לעשות לגבי חשק מיני עם צימבלטה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/11/2016 | 21:42 | מאת: ק.ס

התחלתי טיפול צימבלטה 60 מ"ג ביום , כרגע בשבוע השני אחרי שבוע ראשון שהייתי על 30 מ"ג. והתחילה לי ירידה חזקה בחשק המיני וחוסר זקפה שלא הייתה לפני נטילת התרופה כך שזה נגרם רק מהתרופה, האם זה משתפר עם הזמן ? איך ניתן לפתור את בעיית החשק המיני ? קראתי על תוספת וולבוטרין ,האם זה אפשרי עם צימבלטה ? אחרי כמה זמן על צימבלטה בהנחה שהחשק המיני לא חוזר לקדמותו יש להתייעץ עם רופא בקשר לזה ?

12/12/2016 | 13:26 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, התופעה של פגיעה בחשק המיני ותפקוד המיני כתוצאה מהטיפול בנוגדי דיכאון הינה תופעה מוכרת. בדרך כלל התופעה לא נעלמת כל עוד ממשיכים את הטיפול, אך אצל חלק מהמטופלים יש שיפור מסויים עם הזמן, לרוב תוך כמה חודשים. תוספת טיפול בולבוטרין עוזרת לחלק מהמטופלים אך עדיין מידת היעילות שלה לא ברורה. באופן כללי, במידה ואין שיפור כלשהו תוך חודש, עם או ללא תוספת הטיפול, כדאי לשקול החלפת התכשיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול