תיאורטית ופרקטית איך עובד בד"כ טיפול אנטי דיכאוני

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/11/2016 | 20:22 | מאת: יעקובי

ידוע לי שכל הורדה והעלאת מינון זה בהתייעצות עם רופא , אבל רציתי לדעת את הפרקטיקה בטיפול ב ssri בדיכאון או חרדה למיטב הבנתי מתחילים טיפול במינון טיפולי ואם אחרי 6 שבועות אין שיפור מעלים מינון או מחליפים תרופה ,במידה וכן יש שיפור אז יש להישאר על אותו מינון 3 חודשים ולאחר מכן ניתן לרדת במינון למינון מניעתי למשך שנה לפחות ורק לאחר מכן ניתן לחשוב על הפסקת תרופה , האם השבלונה נכונה בדכ ? 3 חודשים זה מספיק או צריך יותר עם מינון טיפולי במידה ויש הטבה ?

06/11/2016 | 16:46 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בדרך כלל מומלץ להמשיך טיפול במינון שהביא לשיפור לפחות חצי שנה ורק לאחר מכן לשקול אפשרות של ירידה במינון. משך הטיפול במינון הספציפי ובתרופה בכלל נקבע בהתאם למצבו הנפשי של המטופל בנקודת הזמן הספציפי וכן בהתאם למשך המחלה/הפרעה לפני תחילת הטיפול. ככל שמשך המחלה/ההפרעה ארוך יותר, כך מומלץ להמשיך בטיפול יותר זמן. הפסקת הטיפול המוקדמת מגדילה סיכוי לחזרתם של התסמינים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול