הפסקה מבנזו - האם זאת הדרך הנכונה ?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/10/2016 | 18:16 | מאת: סעיד

אני לוקח כשנה כבר קלונקס מדי יום לפני השינה במינון משתנה שנע בין 0.5 מג ל-1 מ"ג . חצי כדור לבן . רופא משפחה שנתן לי את הכדורים אמר לי שאני יכול להפסיק בכל עת , בהורדה של חצי מ"ג כל שבועיים ושבועיים אחרונים יום כן יום לא של חצי מ"ג , האם זוהי באמת הדרך להפסיק את התרופה , והאם אני צפוי להרגיש תסמיני גמילה , ואם כן כמה קשים הם ואחרי כמה זמן הם עוברים ?

29/10/2016 | 17:58 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הקצב המומלץ של ירידה במינון של בנזודיאזפינים (אליהם משתייך קלונקס) הוא רבע מהמינון הכללי פעם בשבוע. הסיכוי לתופעת לוואי כתוצאה מהפסקת התרופה גדול יותר כשמדובר במינונים גבוהים יותר ומשך טיפול ארוך יותר. המינון שציינת אינו מינון גבוה ולכן הסיכוי לתופעות גמילה בעקבות ההפסקה, במיוחד אם מדובר בהפסקה הדרגתית, הוא סיכוי מאוד נמוך.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול