שאלה לגבי הפסקת ציפרלקס ותסמינים חוזרים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

13/10/2016 | 00:55 | מאת: שאול

ידוע לי קודם שכל הפסקה צריכה להיות בליווי רופא מטפל אך באופן כללי לצורך מידע כשאדע מה השיקול של הרופא , אני אמור בעצת רופא להפסיק את הציפרלקס וכרגע על מינון נמוך ויציב כבר מס חודשים 10 מג, במידה ואני יורד ל 5 מג ואני מרגיש חזרת תסמינים , האם אני אמור לחזור לעלות חמינון קודם קרי 10 מג ? או למינון שהייתי כשהתחלתי את התרופה 20 מג ולהתחיל טיפול מחדש ? כי פעם שעברה הפסקתי לגמרי ואחרי שבוע תסמינים חזרו ולקחתי ישר 20 מג שזה המינון שהייתי בו בתחילת הטיפול וכאילו התחלתי טיפול מחדש

29/10/2016 | 17:44 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, במקרים בהם לאחר הפסקת הטיפול או ירידה במינון התסמינים של דיכאון ו/או חרדה חוזרים, מומלץ לחזור לטיפול התרופתי ולא להפסיקו. כמובן, יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולבחון מחדש את השיקולים לגבי הפסקת הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול