טגרטול (תרופה למאניה-דיפרסיה) ודיכאון קליני

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/10/2016 | 23:12 | מאת: טל

שלום רב, הנני סובל מדיכאון קליני, ופה ושם גם מתסמינים נוספים, שלהם קיימות נקודות השקה עם מחלת האפילפסיה. שאלתי היא: האם תרופה למאניה-דיפרסיה (בפרט, "טגרטול" (Carbamazepine)) אפקטיבית גם לטיפול בדיכאון קליני? מאחר של"טגרטול" ישנה התוויה גם לטיפול באפילפסיה, חשבתי שאוכל כך להרוג שתי ציפורים במכה אחת.

12/10/2016 | 19:26 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, טרגרטול אינו מותווה ולא יעיל לטיפול בדיכאון והוא משמש כתכשיר מייצב במקרים של הפרעה דו-קוטבית (מניה דפרסיה).

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול