שאלה לרופא לגבי סימבלטה -ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/10/2016 | 22:59 | מאת: מ.י

אני סובל מכאבים כרוניים בבטן של מעי רגיש ועצירות כרונית שכנראה מלווה לחרדות ודיכאון , הייתי מטופל לפי המלצת רופא בציפרלקס והייתה הטבה ואחרי שנה הפסקתי את התרופה , הכאבים חזרו וחזרתי לציפרלקס יש שיפור ואני כבר שנתיים על ציפרלקס וחושש להפסיק אבל מצד שני גם התופעות לוואי של הציפרלקס חוסר חשק מיני ,השמנה ואמפתיה משפיעות לרעה בתפקוד . בזמן האחרון קראתי על סימבלטה כתרופה יעילה לכאבים , השאלה שלי האם סימבלטה יכולה להחמיר עצירות כתופעת לוואי ואם כן , האם זה חולף ? באילו מינונים יש לקחת אותה במידה ואני נוטל 10 מג ציפרלקס -מה המינון המקביל ? האם יש לה גם תופעות לוואי של חוסר חשק מיני,השמנה ואמפתיה בדיוק כמו הציפרלקס ?

12/10/2016 | 19:24 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, סימבלטה יכולה להיות חלופה סבירה לציפרלקס במקרה שלך מאחר והיא פחות (אם בכלל) משפיעה על המיניות. אם זאת, לא ניתן מראש לנבא מידת היעילות שלה והתופעות הלוואי הצפויות. המינון הטיפולי המינימלי של סימבלטה הינו 60 מ"ג ליום.

18/02/2019 | 16:26 | מאת: אסף

שלום דר אני סובל מחרדות ואי שקט לאחר תקופה ארוכה של ציפרלקס הוחלט להחליף לי את הטיפול לסרוקסט וזה לא עזר לי למצב אחרי שימוש בחודש נכון להיום הרופאה ממליצה להחליף לסימבלטה מה ההבדל ביניהם והאם הסימבלטה למצב שלי חרדות ואי שקט ודיכאון יכולה לעזור? תודה אסף

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול