כדאי להשתתף בטיפול בגרייה מגנטית dtms?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/10/2016 | 19:54 | מאת: מתלבט מחקר

הציעו לי להשתתף במחקר על גרייה מגנטית, אני מקבל משהו כמו עד כ 50 טיפולים בdtms ומקבל על זה גם פיצוי כספי כלשהו, השאלה היא באופן כללי כדאי להתנסות בגרייה מגנטית בטיפול בדיכאון עמיד או שישירות לעבור לנזעי חשמל?

12/10/2016 | 18:52 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי הטיפול TMS מלווה בפחות תופעות לוואי מאשר נזעי חשמל ואינו דורש אישפוז. מידת היעילות שלו לטיפול בדיכאון אמנם עדיין בתהליכי מחקר, כאשר את הפרטים בנוגע ליעילות הצפויה במסגרת מחקר עדיף לברר באופן ישיר אצל החוקרים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול