לגבי נזעי חשמל מספר חששות ושאלות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/08/2016 | 20:14 | מאת: יוסי

היי דוקטור, רציתי לשאול משהו לגבי נזעי חשמל, האם לאחר סדרת טיפולים מוצלחת של נזעי חשמל והטבה במצב זה תוצאה שנשמרת לתמיד או שזה לא פתרון לזמן ארוך ואצטרך רוב הסיכויים לחזור על זה כל תקופת זמן? יש מטופלים שאחרי סדרת טיפולים לא צריכים לחזור על זה שוב והתוצאה נשמרת לתמיד?

30/08/2016 | 21:24 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, דיכאון הינו מחלה שהמשך שלה שונה ממטופל למטופל. הצורך בטיפול בנזעי חשמל נקבע בהתאם למהלך המחלה ועצמת התסמינים. אצל מטופלים עם תסמינים כרוניים קשים שחוזרים לעיתים קרובות יש סיכוי גבוה יותר לחזור לטיפול בנזעי חשמל, לעומת אלו שחוו דיכאון מספר קטן של פעמים או פעם אחת בלבד.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול