ציפראמיל או ציפראלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/08/2016 | 10:15 | מאת: גאיה

שלום ד"ר בעבר לקחתי ציפראמיל עבד עליי מצוין. אבל עשה לי דופק מהיר מה שגרם להחליף לי את הכדור לציפראלקס. לצערי הוא כלל לא משפיע עליי כמו הציפראמיל. מה דומה לציפראמיל שאני יכולה להחליף את הציפראלקס? האם רופא כללי יכול לתת את המרשם? תודה

14/08/2016 | 23:00 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן מדובר בשתי תרופות מאוד דומות מבחינת המבחנה הכימי שלהן, אך בגלל ההבדלים הקטנים, על אף שמבחינה סטטיסטית יעילותן של שתי התרופות דומה, יתכנו הבדלים ברמה אינדיווידואלית והם אלו שמסבירים למה מטופל אחד מגיב לתרופה אחת ולא לשניה. גם תרופות נוגדות דיכאון אחרות נבדלות אחת מהשנייה מבחינת המבנה ועל אף שכולן יעילות באותה מידה, אין דרך לנבא ברמה של המטופל הבודד לאיזה תרופה יגיב. אין עדיפות בשלב זה לבחירה בתרופה הספציפית, רצוי אמנם להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי הבחירה. רופאי משפחה יכולים גם הם להמליץ ולרשום תרופות נוגדות דיכאון, אך רצוי לפנות למומחה בתחום.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול