ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/06/2016 | 12:14 | מאת: אנונימי

שלום. לפני שבוע בערך התחלתי לקחת תרופה בשם ציפרלקס (10 מג ליום). בגלל בעיות חרדה חברתית. זה היום החמישי שאני לוקח ואני מתחיל להרגיש די התחרטות לאחר שהתחלתי ליטול את התרופה הזאת. נהייתי לחוץ ועצבני רוב הזמן, חוסר חשק לעשות דברים, קושי לישון בלילה וחוסר חשק מיני מוחלט. השאלה היא אם אני יפסיק ליטול את התרופה התופעות לוואי יעלמו והמצב יחזור לקדומותו כפי שהיה? תודה.

02/07/2016 | 17:01 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, התחלת הטיפול בנוגדי דיכאון כגון ציפרלקס עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי כגון אלו ציינת.התופעות בדרך כלל נעלמות תוך שבוע שבועיים מתחילת הטיפול כאשר השיפר במצב הנפשי צפוי בדרך כלל תוך 4-6 שבועות. הפסקת התרופה בשלבים המוקדמים ללא ספק תביא להעלמותם של התופעות הלא רצויות אך גם לא תאפשר לתרופה לפעול ולהביא לשיפור הרצוי. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולבדוק אפשרות להעזר בתקופה זו בכדור הרגעה שעשוי לעזור להתמודד עם התופעות לוואי וגם להעזר בסבלנות וחכות לשיפור.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול