איקסל - כאבים באשכים/בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/06/2016 | 18:57 | מאת: אלכס

שלום ד"ר ספקטור, היני סובל מדיכאון. התחלתי לפני כשבוע וחצי טיפול באיקסל, בתחילה מינון של 50 מג ליום וכעת מינון של 100 מג. ביומיים האחרונים התחילה תופעה של כאבים באיזור האשכים ובאיזור השלפוחית. האם תופעת הלוואי הזו אמורה לעבור עם הזמן? התרופה עוזרת לי ולא הייתי רוצה להחליף. תודה

21/06/2016 | 16:56 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מרביתן של תופעות הלוואי של נוגדי דיכאון, כולל איקסל, חולפות תוך שבוע שבועיים מתחילת הטיפול (או עליה במינון). עם זאת, התופעות שתיארת אינן תופעות לוואי אופייניות של התרופה ולכן מומלץ לפנות לבדיקה רפואית כדי לשלול סיבות אחרות לתופעות האלו.

21/06/2016 | 17:47 | מאת: אלכס

לפי עלון התרופה אלו תופעות לוואי בשכיחות בינונית (1%-10%), מצטט: "קשיים בזקפה, בעיות בשפיכה, כאבי אשכים." אם זה משהו שעובר תוך זמן מסוים אין לי בעיה לסבול את זה, אבל אם זה משהו שלא יעבור אז אין טעם שאמשיך עם התרופה מאחר שהכאב די חד ומפריע לתפקוד. שאלה נוספת: המינון הנהוג בטיפול בדיכאון הינו 100 מ"ג או גבוה יותר? תודה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול