דיכאון אצל הבת

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/05/2016 | 14:54 | מאת: אמא

שלום,בתי בת 28 נמצאת בדיכאון כבר חצי שנה. היא מטופלת בתרופות ומלווה ע"י פסיכיאטר ומטפלת פסיכולוגית. בשבוע האחרון בקושי אכלה וב3 ימים אחרונים לא הכניסה כלום. רב הזמן שוכבת וגם לא הולכת לעבודה. יחד עם הפסיכולוגית הוחלט שאשפוז יעשה לה לא טוב. אני מנסה לשכנע אותה שנלך למיון לקבל הזנה ונוזלים והיא מסרבת מפחד שיכניסו לה זונדה או צינור דרך הבטן לקיבה. היא מסכימה ללכת אבל מפחדת מאוד. האם עושים את זה עדיין? או שבמצבים כאלו עושים הזנה תוך ורידית? אשמח לתשובה מהירה ואמיתית. חייבת לקבל הזנה. תודה

02/06/2016 | 12:49 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל חשוב להדגיש שמתיאורך עולה כי הבת נמצאת במצב קשה אשר עלול לסכן את בריאותה ואף חייה ולכן מחייב התייחסות רפואית דחופה עדיף במסגרת של בית חולים. השימוש בזונדה ובאמצעים אחרים להזנה פולשנית נעשה במקרים מאוד קיצוניים בהם אין דרך אחרת להזין את האדם שנמצא בסכנת חיים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול