בן זוג בדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/05/2016 | 13:18 | מאת: גיא

מזה תקופה בן זוגי סובל מדיכאון בפגישות אצל פסיכולוגית המליצה לפנות לרופא משפחה ע"מ לקבל כדורים לטיפול אך טרם הלך בתקופה האחרונה בן זוגי רוצה להיפרד ממני ואומר כי איננו מאושר ולא טוב לא ושהוא לא מוצא את עצמו באף מקום. האם יש קשר למצב הדיכאוני שהוא נמצא בו או שעלי פשוט לקום וללכת? אשמח לקבל קצה של פיתרון למצב אנחנו נמצאים ביחד כ 5 שנים וזאת אהבה כנגד כל הסיכויים

26/05/2016 | 07:10 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, למצב הנפשי ובייחוד למצב הדכאוני, עלולה להיות השפעה על היחסים בקשר זוגי ולעיתים דיכאון מתמשך של אחד מבני הזוג עלול להביא למשבר בזוגיות ואף לפרידה. אמנם גם קשיים בזוגיות עלולים להביא לקשיים רגשיים ולשמש גורם דחק. לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה מעמיקה להחליט מה הביא למה במקרה הספציפי המתואר ויתכן אף שיש מקום לשני הגורמים. כך או כך, הערכה ובדיקה פסיכיאטרית יכולים לתרום להבנת המצב ולמציאת הפתרון. חשוב להדגיש כי מטרת הבדיקה היא לא בהכרח לצורך קבלת כדורים כפי שמקובל לחשוב , אלא כדי להעמיק הבנת המצב, לנסות לאבחן את הבעיה ולחשוב על הפתרונות האפשריים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול