פריזמה אלטרולט

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

12/05/2016 | 21:08 | מאת: יוני

שלום לפני כשנתיים התחלתי טיפול בפעם הראשונה בחיי בפריזמה 20מג בבוקר ואלטרולט 20מג בערב , ההשפעה לאחר כמה שבועות הייתה מדהימה והתופעות הלוואי היחידה הייתה שלשול , לאחר חודשיים של טיפול החלטתי להפסיק שזאת טעות ענקית . אז לפני 3 שבועות התחלתי עוד פעם אותו טיפול ועדיין לא מרגיש שום שינוי... והתופעות הלוואי של חוסר זקפה הופיע ביחד עם עיכוב בשפיכה :( השאלה שלי האם הטיפול עכשיו יצליח או שאין סיכוי בפעם השנייה שזה יצליח ? ולאחר שהפסקתי טיפול של לפני שנתיים התחיל אצלי הזעה מוגברת בבית השחי שסימן לחרדה שלפני כן לא היה , עבר מדפיקות לב להזעה והסבל הוא נוראי , תודה

15/05/2016 | 10:49 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, את התגובה לטיפול התרופתי ניתן להעריך כעבור כ-4-6 שבועות מתחילת הטיפול, כך שיתכן שכעבור שבועיים עדיין לא תשיג את השיפור הרצוי. העובדה שהגבת לטיפול תרופתי בעבר מעלה את הסיכוי להגיב גם הפעם, כך שבשלב זה מומלץ להעזר בסבלנות. בנוגע לתופעות הלוואי, חלקיהן הגדול אמור להעלם תוך מספר שבועות. במידה ועם הזמן תופעות לוואי לא נעלמות וממשיכות להציק, מומלץ לשקול החלפת התכשיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול