שלום אני אציתי לדעת אם זה דיכאון או שלא

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/05/2009 | 19:02 | מאת: שני

שלום יש לי בעיה נראה לי ואני מרגישה שממש כבר מתפוצצת עוד שניה בתוכי ואני ממש מבואסת מהחיים האלה ומרגישה שכבר נמאס לי מהכללל!! קשה לי אני לא מוצאת עבודה כבר שנתים מאז שהשתחררתי מהצבא .. רע לי ולא טוב אני לא יודעת מדי פעם אני בוכה בלילות פתאום סתם בעיקר לפני מחזור אבל גם אחרי זה קורה לי אני מרגישה שכבר בא לי לעשות משהו לא שגרתי לא יודעת מה אני מאוד עצבנית על הכל ועל המדינה ועל החים הקשים שפה מרגישה שכל העולם נגדי ושיש רק אנשים רעים וצריך תמיד להיות עם יד על הדופק כדי להזהר מהם אני לא כזאת שאוהבת לריב עם אנשים אבל יש מצבים שאין ברירה אבל אני לא מתווכחת עם כאלו אנשים ואז מוותרת ומפסידה למשל במקומות עבודה שלא שילמו לי וכדומה..שאלתי היא האם אני צריכה לפנות לפסיכולוג אני לא בטוחה שהוא יכול לעזור לי ואני יודעת שרק אני יכולה לעזור לעצמי אבל אני מרגישה שכבר הגיע לי עד למעלה ולפעמים יש לי התקפי חרדה שמפריעים לי לעבוד במשרה מלאה כי הרבה זמן שלא עבדתי וקשה לי להסתגל ולכן גם לא מוצאת עבודה מבולבלת מאוד לגבי כל החים האלו אודה אם תוכלו לכוון אותי תודה

07/05/2009 | 21:33 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שני שלום, אני מאוד ממליצה לך בראש ובראשונה לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. יתכן ואת זקוקה לטיפול תרופתי כדי לאזן את מצבך. בנוסף, כדאי לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) על מנת ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם התקפי החרדה. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ומאוד יעיל. תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות נוספות, תרגישי טוב, בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול