חזרת הדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

02/04/2016 | 18:25 | מאת: קרן אור

שלום. טופלתי בחודשים האחרונים בציפרלקס 15 מ"ל ובוולבוטרין 300 מ"ל. לפני כ-3 חודשים הפסקתי לקחת תרופות אילה כי הרגשתי טוב ותפקדתי מצוין. ביומיים האחרונים שוב חזר הדיכאון האם תרופות אילו הן לכל החיים? עכשיו אקבל את אותן התרופות או שיחליפו לי למשהו אחר? תודה על התשובה

02/04/2016 | 19:50 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, משך הטיפול התרופתי בדיכאון תלוי במספר גורמים כגון משך הדיכאון, עצמת התסמינים, תולדות העבר ואחרים. בדרך כלל הפסקה מוקדמת מדי של הטיפול מגבירה סיכוי לחזרתם של התסמינים ולכן כשמקבלים החלטה להפסיק את הטיפול חשוב לעשות זאת בשיתוף עם הפסיכיאטר המטפל ולהיות במעקב. כמו כן, הפסקת הטיפול בדרך כלל מתבצעת באופן הדרגתי ולא בבת אחת. בשלב הנוכחי הייתי ממליצה לך לפנות ליעוץ פסיכיאטרי כדי להעריך את המצב ובהתאם לכך לקבל החלטה בנוגע לטיפול המומלץ בשלב זה והן לגבי העתיד.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול