פרידה ודיכאון וחוזר חלילה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

28/02/2016 | 19:54 | מאת: דניאלה

שלום,אני בת 30, יש לי 2 שאלות: אני חווה כרגע פרידה מבן זוג, פרידה קשה מאוד, מוצאת את עצמי בוכה המון ורופא משפחה נתן לי כדור בשם "לוריוון"..מנסה לא לקחת כל פעם, רק שאני במצבים מאוד גרועים כמו למשל בכי שלא נפסק וכאבים נוראיים נפשיים. האם זה כדור בכלל שמתאים למצב? הוא הרי רק מקל? הוא בשום אופן לא רצה לתת לי כדורי דיכאון כשביקשתי. האם את יכולה להמליץ על משהו אחר שניתן לרכוש ללא מרשם רופא למצב הנוראי הזה? ושאלה שניה- 1. האם אדם שעבר בחייו המון דכאונות כתוצאה מלב שבור (כל פעם מחדש) מגיל העשרה ועד היום, ואני מדברת על אדם שלוקח זאת בצורה נורא נורא קיצונית וקשה וזה מקשה עליו בחיי היומיום, האם דכאון כתוצאה ממצבים כאלה יכול לגרום לתמותה מוקדמת? האם יש קשר בין הדברים? האם הדכאון שכל פעם מגיע באיזה שלב וכל פעם מחדש, יכול להשפיע לטווח הארוך ולגרום לבנאדם למות בגיל מוקדם יותר ממה שהוא אמור למות בעת זיקנתו? תודה.

02/03/2016 | 20:51 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לוריוון הוא כדור הרגעה שבדרך כלל משמש לטיפול קצר טווח במצבים של לחץ וחרדה. במידה ומדובר במצב מתמשך או מצבי חרדה שחוזרים לעיתים קרובות, מומלץ שלא להסתפק בכדורי הרגעה אלא להתחיל טיפול בנוגד חרדה ודיכאון. כדי להחליט על הטיפול המתאים לך, רצוי לפנות לאיש מקצוע - פסיכיאטר - אשר יבדוק אותך ובהתאם להתרשמות שלו, יוכל להמליץ על הטיפול המתאים. לא ידוע באיזה אופן אפיזודות חוזרות של דיכאון משפיעות או לא משפיעות על תמותה מוקדמת. עם זאת, ברור כי מצבים אלו פוגעים באיכות חיים ולכן מומלץ לטפל בהם והתייחס אליהם ברצינות, בדומה להתייחסות למחלות גופניות שונות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול