מצב רוח

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/02/2016 | 13:15 | מאת: יוסי א

יש לי בעיה בתקופה האחרונה יש לי מצב רוח ירוד רוב היום (יכול להיות גם יותר מיום) דבר שגורם למצב שבקושי אני מצליח לנהל שיחות עם אנשים (פשוט לא עולה כלום בראש) אני לא שמח ולא יצירתי.. מצד שני ברגע שקורה דברים שממש משמחים אותי אני חוזר להיות אנרגטי שמח והכל זורם.. ובנוסף לזה יש לי מצב רוח סופר טוב ממש מידי פעם הוא מתאפיין בחוסר ביישנות, נטיה לדבר,מצב רוח מעולה יצירתיות ובכללי הרגשה טובה ובעקבות זאת גם הכל זורם לי טוב. אני נוטה להגיע למצב הזה מאוחר בלילה,לאחר שהעצבנתי או סתם ככה אבל זה נדיר. בפועל מאוד מפריע לי שאני כמו המצב הראשון אתה חו,ב שזה דיכאון? לפי מה שקראתי בהגדרות של דיכאון זה לא מתואר כך

24/02/2016 | 20:02 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מהדברים שלך עולה שככל הנראה לא מדובר במצב תקין והשינויים במצב רוח משפיעות על התפקוד שלך. יתכן ומדובר בדיכאון אך לא בהכרח וקיימות אפשרויות נוספות שיכולות להסביר את המצב. לא ניתן במסגרת הפורום לאבחן את הבעיה ויש צורך בבדיקה פרטנית של פסיכיאטר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול