האם זה דיכאון עמיד שלא מגיב לתרופות?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/02/2016 | 19:59 | מאת: סרוליק

אהלן ד"ר, רציתי להבין ולברר מה עושים אם לא הגבתי כבר לשלושה טיפולים שונים, האם כבר אפשר להחשיב את זה לדיכאון עמיד שלא מגיב לטפול תרופתי, או שזה מוקדם עדיין?, כמובן שיש עוד עשרות תרופות, אבל מה הטעם לעבור לתרופה אחרת באותה משפחה, האם יש טעם?האם יש טעם לנסות עוד תרופות? חוץ מזה מהו הפתרון לדיכאון עמיד? אם הפסיכיאטריה לא נותנת מענה, מי כבר יתן לי מענה?

20/02/2016 | 17:40 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל חשוב לודא שאת התרופות שקיבלת עד כה נטלת במשך מספיק זמן ובמינונים מספקים, מאחר ואחת הסיבות לכשלון בטיפול התרופתי היא משך זמן קצר מדי של נטילת התרופה ומינונים נמוכים מדי. אכן, אחרי מספר ניסיונות כושלים של טיפול תרופתי, סיכוי לתגובה לתרופות נמוך יותר, אך יחד עם זאת, לא מומלץ להתייאש אלא להמשיך לנסות תרופות אחרות, עד עדיפות לקבוצות אחרות של נוגדי דיכאון. בנוסף , חשוב מאוד להעזר גם בטיפול הלא תרופתי - טיפול פסיכולוגי פרטני או קבוצתי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול