ויואנס לטיפול בדיכאון או קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/01/2016 | 22:19 | מאת: אלי

היי ד"ר, האם התרופה ויואנס יכולה לטפל בדיכאון כתרופה ראשונה או משלימה, למרות שהיא אמורה לטפל בקשב וריכוז, בכל מקרה כשביקשתי את התרופה מהפסיכיאטר הוא טען שהיא תחמיר דיכאון וחרדה אצלי, אז בשלב ראשוני הוא אמר לטפל בדיכאון ורק לאחר מכן בשלב קצת יותר מאוחר לקחת אותה, האם נכון הדבר, כי שמתי לב שיש פסיכיאטרים שנותנים את התרופה במצב דיכאון ויש כאלו שטוענים שהיא מחמירה דיכאון וחרדה? מה נכון, למה יש שתי דעות של רופאים שסותרים אחד את השני?

07/01/2016 | 11:35 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ויואנס אינה מותווית לטיפול בדיכאון וחרדה. בדומה לתכשירים סטימולנטים אחרים שמשמשים לטיפול בהפרעות קשב, היא יכולה להחמיר תסמינים של חרדה אצל אנשים שסובלים מהפרועת חרדה או מדיכאון שמלווה בחרדה. במקרים אלו, ההמלצה היא לטפל קודם כל בהפרעת החרדה ורק לאחר מכן במידה ויש צורך בכך, לטפל בהפרעת קשב באמצעות סטימולנטים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול