כאבים עמומים בגוף

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

29/12/2015 | 18:34 | מאת: אני

אירנה שלום, אני מעוניינת לחזור לטיפול בציפרלקס לאחר כשלוש שנים של הפסקה. אשמח לדעת ולהתייעץ 1. האם הציפרלקס יכול להקל לי בכאבים בידיים ובצוואר שאני חשה בעת פעולות מסויימות? יש לציין שכאשר נטלתי ציפרלקס לא חשתי בכאבים אלו בעת ביצוע אותן הפעולות. 2. האם אפשרי לקחת גם ריטלין וגם ציפרלקס באותו היום? אציין שאת הריטלין אני נוטלת רק בתקופות מבחנים, ולא במינון גבוה. (10/20SR) תודה מראש

29/12/2015 | 19:37 | מאת: אני

תיקון- התרופה שלקחתי היא אסטו

31/12/2015 | 09:11 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, חשוב להבין מהו מקור הכאבים שתיארת והאם יש בעיה גופנית שאחראית עליהן. אמנם ידוע כי תסמינים נפשיים ובעיות נפשיות כגון דיכאון וחרדה עלולים להעצים חויית הכאב ולכן סביר להניח שטיפול בתכשיר נוגד דיכאון וחרדה כגון אסטו עשוי במקרה כזה לעזור. בנוגע לשאלה השניה: באופן כללי ניתן לשלב בין אסטו לריטלין, אך לא מומלץ לעשות זאת ללא התייעצות עם הפסיכיאטר וללא בדיקה שלו מאחר וריטלין עלול להחמיר תסמינים של חרדה אצל אנשים שסובלים מהפרעות חרדה . במקרים אלו חשוב קודם כל לטפל בחרדה ורק לאחר מכן לשקול אפשרות של טיפול בריטלין.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול