צריך עזרה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/11/2015 | 01:26 | מאת: יוסף

שלום ד''ר. קוראים לי יוסף תלמיד לסיעוד שנה שלישית מ5 חודשים אני חושב הרבה מחשבות ,כל דבר מוצא לו מחשבה ,למשל יושב באה לי מחשבה שאפחד למשל מאבא או אמא וכ''ד למרות שכלי בטחון שאף דבר לא יפחיד אותי אבל התעסקותי עם מחשבות כאלה שולט עלי מנסה לברוח אבל באה מחשבה שניה,עד שהתחיל הדופק לעלות ולהרגיש דפיקות לב לפעמים. הלכתי לפסכיאטר ואבחן שיש לי מצב של חרדה ובבמיוחד שאני בטבעי בין אדם לחוץ נתן לי לוסטראל(הגעתי עד מינון 100מ''ג) לקחתי את זה חודשים אבל הפסקתי את זה בגלל רצוני לא להתרגל לתרופות כאלה וניסיתי להתגבר בכוח עצמי (לפעמים הצלחתי להתגבר ולפעמים היה קשה) ניתן לציין שהרגשתי שהלוסטראל לא עזר לי. כל סימפטום או משהוא שלומד עליו במהלך הלימודים אני משייך אותו לעצמי ומפחד שיקרה לי למשל בשיעור שעבר למדנו על סכיזופרניה וכל הדברים השייכים למחלה,פתאום התחילו להופיע מחשבות שיכול להיות שאני חולה פסיכוטי ,או אולי אשמע קולות ממש מחשבות גרועות למרות שאני יודיע שזה לא יקרה אבל אני מפחד שיקרה.(ממש הרבה הרבה מחשבות) את הלוסטרל אמרתי שהפסקתי לפני שלושה חודשים , מה את ממליצה לחזור לתרופה הזו או לקחת משהוא אחר(לא רוצה שאתרגל לתרופה שתפגע לי באורח חיי), לגבי חיי אני מאוהב במישהיא ולא רוצה שמחשבות כאלה יפגעו בקשר ביני לבינה וגם בלימודים שלי מקווה עזרה

25/11/2015 | 10:22 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מהדברים שלך עולה כי התסמינים של חרדה פוגעים באיכות חיים שלך ואתה חושש שהם עלולים לפגוע גם בקשר הזוגי. הרצון שלך להתמודד לבד הוא ברור, אך לעיתים טיפול מתאים עשוי להיות יעיל ולאפשר לחזור לשגרה מהר יותר ולשפר באופן משמעותי את איכות חייך. התרופות כגון לוסטרל, אינן ממכרות ולא גורמות לתלות. השפעתן היא הדרגתית ובדרך כלל לוקח כ-4-6 שבועות עד שניתן לזהות שיפור. כמו כן , לפעמים יש צורך לעלות מינון או אף לשנות תרופה כדי להשיג שיפור. חשוב מאוד להיות במעקב מסודר אצל פסיכיאטר כדי לבצע את השינויים במידת הצורך . כמו כן מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי אשר גם הוא עשוי לתרום ולהביא לשיפור.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול