שאלה בקשר לדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/11/2015 | 10:47 | מאת: עומר

היי אני בחור בן 26 ורציתי להתייעץ אם אני סובל מדיכאון אולי אפילו קל אז כמו שאמרתי אני בן 26 ואין לי מוטיבציה לכולם אם זה לא לצאת עם חברים להכיר בחורות ,ללכת לחוגים,לנהוג או כל דבר שדורש ממני לצאת מהבית. הדבר היחדי שאני עושה זה לצאת מהבית לעבודה לחזור הביתה ו"לרבוץ" באינטרנט רוב שעות היום אני פשוט מרגיש שאין לי מודיטציה לכלום. אני לא סובל מבעיות מסוימות או חולה. חבר שמטופל אצל פסיכיאטר הציע לי לקחת כדורים נגד דיכאון ואמר שזה יכול לעזור ורציתי לדעת אם זה באמת יכול לעזור לי? אשמח לעזרה ,האם בכלל ה"חוסר מוטיבציה" נוגע לדיכאון? תודה עומר

17/11/2015 | 21:11 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום עומר, אכן, חוסר מוטיבציה הוא אחד מהתסמינים של דיכאון, אך לא היחיד. כמו כן, יתכן והבעיה היא לא בהכרח דיכאון ולכן, כדי להתאים טיפול באופן נכון, חשוב קודם כל לעבור אבחון אצל איש מקצוע, עדיף פסיכיאטר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול