טיפול בחרדה ובדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/10/2015 | 11:19 | מאת: שושי

היי, הסיפור שלי הוא מאוד ארוך ומייגע. בגדול, אני סובלת מדיכאון מזה 9 שנים עם תקופות טובות יותר וטובות פחות. לאחרונה, בשמונת החודשים האחרונים לאחר טיפול לייזר בעיניים חזרו ההתקפים בתדירות של אחת לחודש. אני נוטלת פאקסט מזה כמה שנים אך להערכתי הוא הפסיק לעבוד. הגעתי לרופא חדש אשר הביא לי זיפרקסה שאותה הוא מעלה ומוריד לפי הצורך - לפי ההתקפים, עכשיו התחיל טיפול בליתיום שני כדורים ביום וכשמונה חודשים אני נוטל גם 3 כדורים ביום של קסאנגיס. למרות כל ה"בית מרקחת" הזה אין שינוי. אני ממש לא יודעת מה לעשות. עייפתי מלקבל התקף דיכאון אחת לחודש. אשמח לייעוץ

25/10/2015 | 23:09 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, נראה כי קיבלת לא מעט סוגי תרופות לאורך זמן וככל הנראה הטיפול בשלב זה לא הביא לשיפור הרצוי. חשוב לזכור כי השפעת התרופות אינה מיידית ובדרך כלל יש לחכות כחודש לפני שניתן יהיה להעריך את השפעת התרופה ולכן יש להעזר בלא מעט סבלנות. הדבר החשוב הוא סבלנות והתמדה בטיפול. בנוסף לטיפול התרופתי כדאי לשקול גם טיפול פסיכולוגי אשר יכול לתמוך בך , לאפשר להגיע לתובנות הקשורות למצב שאת חווה וללמוד להתמודד אתו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול