פרוטיאזין

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/10/2015 | 12:02 | מאת: מישהו

שלום וברכה קבלתי מהפסיכיאטר 25 מ"ג פרוטיאזין לשינה לפני כן נטלתי איטומין 10 מ"ג (כרבע כדור), אך מה שקרה שבבוקר היה לי נורא קשה לקום! והייתי קם בשעות מאוחרות.. עוד לא נטלתי את הפרוטיאזין.. ניסיתי בעבר ליטול גם אמביאן ובונדורמין אך הן לא הרגיעו אותי והרגיעו לי את הסטרס והמחשבות כמו התרופות האנטי פסיכוטיות (איטומין, סרוקוואל) רציתי לדעת האם לפרוטיאזין יש אותו אפקט כמו של האנטי פסיכוטיות? הן פועלות על אותו קולטן? האם גם איטומין במינון 10 מ"ג הוא אנטי היסטמין? האם התרופה ממכרת והגוף מפתח סבילות עם הזמן? האם לא יהיה לי קשה להתעורר בבוקר עם הפרוטיאזין כמו עם האיטומין? כמה זמן היא נשארת בדם (פרוטיאזין)? תודה מראש!

10/10/2015 | 16:45 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לפרוטיאזין איןהשפעה אנטי פסיכוטית ולאטומין אין הפשעה אנטי-היסטמינית, שתיהן אינן ממכרות ולא מתפתחת אליהן סבילות. פרוטיאזין משפיעה למשך מספר שעות בודדות, אם כי נשארת בדם זמן רב יותר (כ-9 שעות), כך שלא סביר שתגרום לתחושת עייפות בוקר למחרת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול