פרפנאן

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/09/2015 | 17:15 | מאת: מישהו

קבלתי פרפנאן 4 מ"ג עקב חרדות, ויש לי מס' שאלות 1) האם התרופה הנ"ל במינון זה עושה אותך איטי זומבי ו"מכהה" לך את החושים ומוריד לך את החשק ואת הרגשות כמו שאר האנטי פסיכוטיות? 2) מתי כדאי ליטול את התרופה? בוקר או ערב? 3) האם במינון כזה בכדי להוריד את החרדה צריך להמתין גם כן כמה שבועות עד לתחילת השפעת התרופה? או שזה השפעה מיידית במינון הזה? תודה מראש על המענה :)

24/09/2015 | 17:36 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, פרפנאן הוא תכשיר נוגד פסיכוזה אשר לפעמים משתמשים בו כתרופה "מחזקת" לנוגדי חרדה. במינון של 4 מ"ג הוא בדרך כלל לא גורם לתופעות לוואי כגון אלו שתיארת אם כי לא ניתן לשלול לחלוטין תופעות לוואי מסויימות שעלול לגרום גם במינון נמוך. השפעתו מתפתחת לאורך זמן, בדרך כלל תוך שבוע-שבועיים ולא באופן מיידי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול