עלילת שווא

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/08/2015 | 19:40 | מאת: ANONIMIS

שלום.אני בחורה בשנות הארבעים שלי.לפני חמש שנים חליתי בלופוס.כידוע ,מחלה שמשפיעה כמעט על כול האיברים. באופן קבוע,אני נשלחת לייעוץ אצל רופאים שונים(רמטולוג,נירולוג,עור כו'..) מידי פעם,כשיש החרפות/בעיות הרופא שלי שולח אותי אפילו לאישפוזים. בשני פעמים האחרונות שמתי לב שמשהו שונה. קבעו לי פגישה עם פסכיאטר אבל חשבתי שזה לשם לעזור לי להתמודד ע המחלה וכו'.. בסוף בסוף הסתבר לי שמאשימים אותי ב"תסמונת מיכנהוזן"! כמובן שאחרי הסבר עדין מהצוות הרפואי ואחי שקראתי בגוגל על התסמונת-הזדהזהתי נורא. האשימו אותי שאולי אני מחבלת במצבי הרפואי ולכן הוא מדרדר!! מרוב שהייתי המומה ,עזבתי את החדר בבכי. עכשיו אני שואלת -באיזה זכות עלילים עלי עלילת שווא?? האם לא צריך הוכחות לפני שרומזים דבר כזה למטופל שגם ככה סובל בגלל מחלתו?! קראתי שבאמת התסמונת מופיעה אצל נשים צעירות יחסית יותר.אבל שאצלן לא מוצאים דבר בבדיקות.אצלי הכול ברור וידוע מה המחלה שאני סובלת ממנה.אז איך מגיעים למקנה שאולי אני "סובלת מזה"?זה משפיל ומעליב מאוד.אין דרך להוכיח שאין לי את התסמונת הזאת?? ועוד שאלה-מה הלאה?מה זה אומר ,שעכשיו יסרבו לתת לי טיפול?שירשמו בכול המחשבים שיש חשד שאני מזיק לעצמי?(אני לא מאמינה שהגעתי למצב שאני שואלת שאלות כאה בכלל..)

19/09/2015 | 19:49 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, תסמונת מונהאוזן או בלועזית factitious disorder היא הפרעה בה אדם מסיבות פסיכולוגיות שלהן אינו מודע, גורם לנזק גופני כדי להגיע לטיפול רפואי. שחשד לאבחנה זו עולה בין היתר כשלא מצליחים למצוא הסבר פיזיולוגי לתסמינים ולנזקים גופניים אצל המטופל. חשוב לציין כי במסגרת הפורום לא ניתן לאשר או לשלול אבחנה ספציפית, הרופא המאבחן עלול לטעות ובמידה וקיים ספק באבחנה מומלץ לפנות לחוות דעת נוספת אצל מומחה אחר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול